Vill du utbilda dig till yogalärare?!

Varmt välkommen!

Den här utbildningen riktar sig till dig som vill fördjupa din närvaro, kunskap och förståelse för yoga som metod och filosofi. Intresset för yoga som självläkande metod växer lavinartat och idag ser vi hur efterfrågan av praktiker som omfamnar flera aspekter av det mänskliga varandet och medvetandet ökar. Vissa väljer att gå en yogalärarutbildning för att fördjupa sin praktik, andra längtar efter att sprida läran vidare, oavsett ditt varför är vårt mål att ge dig en gedigen och stabil grund att fortsätta utvecklas från.


Kursinformation 

Utbildningen utgår från hathayogatraditionen och genom den tar vi del av flera yogastilar. Efter examination är vår förhoppning att du som yogalärare ska känna dig tryggare i din egen praktik och förmågan att undervisa inom yogastilar som Hatha, Vinyasa, Yin och meditation. Vi berör ämnen som filosofi, historia, anatomi, biomekanik, energianatomi, ayurveda, pranayama, breathwork, mindfulness, meditation, chanting, mantra, sekvensering, assistering, yogalärare on & off yogamattan, entreprenörskap med mera.


Utbildningen är på totalt 200 timmar och är utformad efter internationellt erkänd standard. I dagsläget är den inte knuten till något organ men är utformad med ett innehåll som är likställt. Vi vill med denna utbildning ge en bred och stabil grund att fortsätta kunna utvecklas ifrån, oavsett om ditt mål är att fördjupa din egna praktik eller om du är hungrig på att börja undervisa. Kanske har du redan påbörjat din resa som yogalärare och vill komplettera med en bredare bas.


Utbildningen har ett yangfokus (flow) men är utformad så att du kan undervisa även i mjukare stilar som yin och meditation. Vi varvar teori, praktik och diskussioner för att du som elev ska få förkovra dig i yogans värld på flera olika sätt. Certifiering sker i slutet av vår retreatvecka som kommer vara på annan ort än Örebro. Kost & logi ingår men resan t/r bekostar deltagaren själv. Platsen är cirka 2h bilresa från Örebro. MÅLSÄTTNING

Att gå en yogalärarutbildning är för många en transformerande resa olikt mycket annat i livet. Här erbjuds vi möjligheten att djupdyka i oss själva, varandra och lära mer om såväl handfasta och konkreta tillvägagångssätt som mer spirituella och existentiella vägar till ett expanderat medvetande och högre hälsa. För att ta del av den ceremoniella certifiering och det intyg som visar på din genomförda utbildning krävs 100% närvaro på samtliga moduler och att dina hemarbeten är inlämnade och godkända.


Oavsett tidigare erfarenhet är du välkommen att ta del av denna utbildning, men för bästa tänkbara upplevelser ser vi gärna att du haft en regelbunden yogapraktik under en viss tid. Med en regelbundenhet ser vi gärna att du känner dig relativt trygg på yogamattan och åtminstonde senaste åren mer eller mindre regelbundet praktiserat yoga i någon form. Vi vill ge dig en trygg upplevelse att kunna utforska vad yoga är för dig och hur du vill dela den med din omgivning. Efter examination är vår förhoppning att du som yogalärare ska känna dig tryggare i din egen praktik och förmågan att undervisa inom yogastilar som Hatha, Vinyasa och yinyoga.


UTBILDNINGSUPPLÄGG

Med reservation för att att enstaka datum kan komma att ändras.

Modul 1

TBD - prell 2025

fre & lör 9-17, sön 9-16, lunch 1h

~ Filosofi, historia & etik

Plats: Yogoteket Yogastudio i Örebro


Modul 2

TBD - prell 2025

tors, fre & lör 9-17, sön 9-16, lunch 1h

~ Introduktion till asana, pranayama, breathwork, mindfulness & meditation.

Plats: Yogoteket Yogastudio i Örebro


Modul 3

TBD - prell 2025

fre & lör 9-17, sön 9-16, lunch 1h

~ Anatomi, fysiologi, biomekanik & nervsystem

Plats: Yogoteket Yogastudio i Örebro


Modul 4

TBD - prell 2025

fre & lör 9-17, sön 9-16, lunch 1h

~ Energianatomi, den subtila kroppen, ayurveda, sanskrit

~ Fördjupning asana, pranayama & meditation

Plats: Yogoteket Yogastudio i Örebro


Modul 5

TBD - prell 2025

fre & lör 9-17, sön 9-16, lunch 1h

~ Undervisningsmetodik & pedagogik, sekvensering, assistering

Plats: Yogoteket Yogastudio i Örebro


Retreatvecka & certifiering

TBD - prell 2025

Ons-lör 9-17, sön 9-16, lunch 1h

~ Undervisning, yoga on/off mat, chanting & mantran, entreprenörskap & framtidsplanering

~ Certifiering

Plats: Retreatgård som längst ca 2h bilresa från ÖrebroAlla moduler innehåller en blandning av teori, praktik, övningar och diskussioner.


Utöver detta ingår onlineträffar via Zoom*, individuell handledning, hemarbete såsom skriftliga reflektioner och klassobservationer samt förinspelat material. Cirka 45 timmar är blandat förinspelat material, liveträffar och skriftliga reflektioner i samband med dessa. Vi träffas via Zoom ca 90 min en gång i månaden sept - april.


Totalt blir din utbildningstid minimum 200 timmar.


*Liveträffarna spelas in, men för bästa tänkbara upplevelse rekommenderas du att delta live.

INNEHÅLL

Under kursen berör vi ämnen som:


~ Yogafilosofi

~ Yogans historia

~ Anatomi

~ Fysiologi 

~ Biomekanik

~ Energianatomi

~ Chakrasystem 

~ Ayurveda 

~ Chanting & mantran

~ Teknik, metod & asana

~ Meditation & Pranayama

~ Pedagogik & lärarrollen

~ Sekvensering, undervisning & assistering 

~ Yogaformer som Hatha, Vinyasa och Yinyoga.

~ Entreprenörskap


OM LÄRARNA

Huvudlärare för utbildningen är Evelina Gunnarsson.

Evelina är en RYT500+ med tusentals undervisade timmar i bagaget och åtskilliga timmars egen utbildning inom yogastilar som Hatha, Vinyasa, Yinyoga, Ashtanga Vinaysa, meditation, yoga nidra, gravidyoga etc. Hon är en uppskattad yogalärare som brinner för att skapa utrymme för ökat psykiskt och fysiskt välmående. Hon vill med sitt engagemang sänka trösklarna till yoga som ett verktyg och metod till högre hälsa och själsligt utvecklande. Evelina skapar alltid trygga rum och öppnar upp för var persons individuella upplevelse och behov. 

Hon jobbar helid som yogalärare och driver till vardags Yogoteket Yogastudio i Örebro. Evelina kommer delta i samtliga moment. Hennes specialistområde är undervisning/pedagogik, lärrarollen, entreprenörskap, samtliga yogaformer, meditation, pranayama & breathwork. 


Under flera av modulerna gästas vi av lärare specialist inom sitt område. Mer information om de lärarna släpps löpande. 


GÄSTLÄRARE

Josefin P Lindgren

~ Energianatomi

~ Subtila kroppen

~ Ayurveda & Sanskrit 

Majja Lund

~ Anatomi

~ Fysiologi

~ Biomekanik

Mer info inom kort

~

~

~

Pris


~ Fem stycken helgträffar på Yogoteket i Örebro

~ En stycken retreatvecka inkl. kost & logi

~ Komplett kompendium för samtliga moduler

~ Individuell handledning

~ Inspelat material

~ Onlineträffar

~ Examination & certifiering


Totalt 35 000:- inkl. moms


*Delbetalning om tre är möjigt, givetvis utan extra kostand.


BOKNING, VILLKOR & BETALNING

samt övrig info...


Frågor, funderingar och bokning av plats sker via mejl till utbildning@yogoteket.se


~ Intresseanmälan är inte bindande. När du fått din plats bekräftad har du 14 dagar ångerrätt, sedan är anmälan bindande. Du kan läsa mer om bokningsvilkoren här.


~ Betalning görs i förväg via en faktura som skickas med e-post. 30 dagars betalningsvillkor gäller. Vill du delbetala är det inga probleblem, meddela oss vid bokning. Vi kan dela upp din betalning på tre utan extra kostnad. All betalning ska dock ha skett innan kursstart. 


~ Lokal, kursmaterial, yogaredskap och lärare finns på plats under din utbildning. Extern kurslitteratur ingår inte. Lunch och middag ingår inte, men det går toppen att ta med matlåda alternativt besöka närliggade restauranger för detta. Inte heller boende ingår utan bekostas och tillhandahålls av deltagaren själv. 


~ Under retreatveckan (ons-sön) ingår även kost & logi, dock inte transfer. Varmt välkommen!

 

Evelina, grundare & huvudlärare av Yogotekets yogalärarutbildning 200h