Yoga Retreat ånnaboda örebro 12-14 maj 2023


Yoga- och meditationslärare Josefine P Lindgren & Evelina Gunnarsson bjuder in till en skön helg i 100% TYSTNAD med fokus på meditation, reflektion och flera olika yogapraktiker för inre lugn & sinnesfrid.


Cirka 15 minuter från Örebro city, granne med sjön Lången, hittar ni den vackra kursgården Solliden där vi tillsammans under en helg utforskar och njuter av medveten tystnad, stillhet, sköna rörelser och andetag. Du bjuds in att uppleva det som vaknar och vilar i dig i den unika upplevelsen av röstens vila med full omsorg och varm omtanke.

 

Förutom att tryggt bli guidad i såväl kraftfulla som återhämtande tekniker bjuds vi på vällagad, smakrik och KRAV-certifierad vegetarisk mat, möjlighet att basta, ta ett kallt bad, promenader och tid till bara varande.

 

Incheckning sker fredag från 14.00 och avslutas söndag cirka 13.30.

Silent Days Retreat

på Solliden

dc

1-3 november 2024YOGA - TYSTNAD - JOURNALING


Helgen består av flera pass med såväl mjuk och återhämtande som dynamisk frigörande yoga för att öppna upp och landa ner i kroppen, nyfiket utmana och lugna. Vi utforskar andetaget genom olika pranayama (andningstekniker) för ökad närvaro, guidad journaling (reflektion i skrift) för ett klarare sinne. Varandet i tystnad och utövandet av yoga i närvaro öppnar upp nya möjligheter till att förstå och transformera stress, otillfredsställelse, rastlöshet medintention att uppleva ökad mening i livet och sinnesfrid.

 

Att spendera flera dagar i tystnad är långt ifrån alltid och hela tiden enkelt, men många vittnar om att upplevelsen är transformerande, stärkande ochen häftig upplevelse! Det här är ett retreat för dig som vill vila , vara, ladda, lappa, laga och fördjupa din förståelse för dig själv och andra - synliggöra och öka kontakten med dig själv och din inre potential. För dig som vill utforska och koppla upp dig själv mer, mot just dig själv.

 

Vi välkomnar dig som är nyfiken på mental återhämtning och själslig närvaro genom teknik, praktik och självreflektion.


Enklare yogamattor, filtar, bolster, klossar och ögonkuddar finns att låna. Ta gärna med egna saker om du har, en ullmatta kan vara härligt. Önskar du köpa en bättre yogamatta innan kontakta Evelina på info@yogoteket.se så kan hon ta med en från yogastudion inne i Örebro.EN HELG FÖR ÖKAD NÄRVARO


När rösten får vila ges våra andra sinnen utrymme att ta mer plats och utforska det som omger och vilar inom. Utöver vår praktik i yoga, meditation och reflektion finns möjlighet till kalla bad i Lången, sköna promenader och bara varande. Ta gärna med en god bok eller njut av den vackra miljön som kommer med platsen vi befinner oss på. Anläggningen har en bastu som du gärna får nyttja under helgen, så se till att packa badkläder, varma sockor och kanske en morgonrock. 


Maten som serveras är vegetarisk, KRAV-märkt och ekologisk. Meddela gärna eventuella allergi och särksilda önskemål om kost vid bokning.


Tystnaden inleds på kvällen den första dagen och avslutas på förmiddagen den sista dagen.

 

Yoga Retreat Ånnaboda Örebro 12-14 maj 2023


PROGRAM

(Med reservation för mindre förändringar)


Fredag
14.00 Incheckning

Fri tid ex. landa, vila, promenera
16.30-18.00 Öppningsceremoni + Journaling

19.00 Middag

Bastu, bad & fri tid

21.00-21.45 Kvällsmeditation


Lördag

07.30-9.15 Hatha Flow + meditation

09.30 Brunch

11.00 - 12.30 Pranayama & breathwork

Bastu, bad & fri tid

15.30-17.30 Kundaliniyoga & dynamisk meditation

Bastu, bad & fri tid

18.30 Middag

20.00 Meditation & eldcermoni


Söndag

07.30-9.15 Flow to yin

09.30 Brunch

11.00 Avsutande cirkel & röster öppnas

Slut senast 13.30

Yoga Retreat Ånnaboda Örebro 12-14 maj 2023
Yoga Retreat Ånnaboda Örebro 12-14 maj 2023


SOLLIDEN KURSGÅRD


Här på Sollidens kurs-och konferensgård kommer vi att göra allt för att ni ska trivas, äta gott och njuta av lugnet i våra moderna mötesrum.


Omtanke, kvalitet och ett rättvise- och miljöperspektiv genomsyrar allt vi gör, vårt mål är att handla mer lokalproducerade produkter. Som matgäst och kund på Solliden är du garanterad att vi använder bra råvaror. Vårmatfilosofi byggerpå vällagad, hälsosam och miljömedveten matlagning. Våra kockar använder i hög grad KRAV-märkta och ekologiska varor.


Sollidens stora trädgård och sjötomt med egen brygga lämpar sig för många sorters aktiviteter. Den stora uteplatsen framför Villan är ett härligt ställe för avkoppling och avspända samtal. I sutterängplan på sidobyggnaden Lången finns en bastu, med omklädningsrum och relaxrum.


Solliden ligger enbart  bara 13 km från centrala Örebro och ägs och drivs av Svenska kyrkan. 


Besök https://www.svenskakyrkan.se/orebro/solliden för mer info samt vägbeskrivning.


DET HÄR INGÅR


> Två nätter logi i enkelrum hos Solliden Kursgård 2-4 februari 2024


> Brunch lördag & söndag


> Två gemensamma middagar ink alkoholfri måltidsdryck


>Té- och kaffebuffé med nyttigare tilltugg


> Praktik x 7 & Journaling


> Öppningsceremoni & avslutande cirkel


> Ljudbad


> Eldceremoni


> Egentid för ex. promenader, löpning, läsning, bastu, kalla bad etc


PRIS:


Enkelrum hotellstandrad + alla måltider + all praktik & övriga aktiviteter
Totalt 5500:- / person inkl. moms


Önskas delbetalning?  Det löser vi! Meddela oss vid bokning. 

Yoga Retreat Ånnaboda Örebro 12-14 maj 2023
Yoga Retreat Ånnaboda Örebro 12-14 maj 2023
Yoga Retreat Ånnaboda Örebro 12-14 maj 2023


OM EVELINA & JOSEFINE


Evelina jobbar som yogalärare på heltid och driver till vardags yogastudion Yogoteket i Örebro. Hennes stil genomsyras mestadels av hatha/vinyasayoga men framförallt av mängder med kärlek och acceptans. Hon gillar att synkronisera rörelse med andetag och väver in så väl pranayama som meditation i alla sina klasser. Evelina är en uppskattad yogalärare som brinner för att skapa utrymme för ökat psykiskt och fysiskt välmående. Hon vill med sitt engagemang sänka trösklarna till yoga som ett vertyg och metod till högre hälsa.


Förutom schemalagda klasser erbjuder hon privatlektioner, yoga reatreats och är van att hålla klass inför större grupper, såsom företagsevenemang och liknande. Evelinas varma och fina sätt går ingen obemärkt förbi. Att landa en stund på mattan med henne är sällan något du ångrar. Är du nyfiken på Evelina? Du hittar henne på Instagram här.Josefine är egenföretagare för Josefine Kundalini med basen i holistisk hälsa. Hon är RYT-cert i Kundaliniyoga, Medicinsk Yoga, meditation och ljudbad samt föreläser och undervisar även som utbildare för blivande yogalärare & -instruktörer via Kundaliniyoga Akademin, Stockholm. Hon är också verksam som stressreducerande behandlare inom

Reiki healing och konstnär.


Josefines guidande stil och person sticker ut genom hennes fulla närvaro, varma och lugna sätt att möta andra och hålla sina klasser. Grunden i den yoga hon guidar utgår från vördnad och omtanke för sinne och själ genom kroppens självreglerande och förankring i naturen. Allt från pranayama, kraftfulla inkännande somatiska rörelser till ljudhealing - lyssna in kroppen och nyfiket testa sig fram. Med Josefine får du vara Du och utforska din livskraft & hållbara hälsa. Är du nyfiken på Josefine? Du hittar henne på Instagram här.


Yoga Retreat Ånnaboda Örebro 12-14 maj 2023
Yoga Retreat Ånnaboda Örebro 12-14 maj 2023


BOKNING & BETALNING

samt övrig info...> Bokning sker via mejl till info@yogoteket.se 


> Faktura skickas via mejl cirka två månader innan retreatet med 10 dagars betalningsvillkor. Vill du delbetala, inga probleblem, meddela oss vid bokning. 


> Då vi under detta retreat jobbar med tredje part är bokningen bindande. Vi förhinder behöver avbokning göras senast 30 dagar innan startdatum för återbetalning av hela summan. 


> Får du förhinder med kort varsel får du gärna överlåta din plats. Kontakta oss på info@yogoteket.se innan.


> Väg 50 mot Nora och Falun leder till Solliden från Örebro. En bit bortom vägbron över järnvägen är det dags att svänga vänster vid skylten Närkes Kil. På väg ned för backen syns sjön till vänster och Sollidens vita byggnader. Gratis parkering finns utanför entrén.


> Det går även bra att resa med buss till Solliden från Örebro, men du behöver i så fall vara beredd på en promenad den sista biten fram till gården (700 m). Du åker med nuss 401 som går mellan Örebro och Nora eller buss 400 som går mellan Örebro och Lindesberg. Hållplatsen närmast Solliden heter Katrinelundsvägen. Från Örebro tar bussresan ca 20 minuter.


> Anläggningen kan komma att ta emot fler gäster än oss under vårt besök.


> Tveka inte att höra av dig om du har några frågor.Vi ses på Solliden!

 

Namaste,

Evelina & Josefine