LÄRARE PÅ YOGOTEKET

Evelina Gunnarsson

Evelina är grundare och ensam ägare av Yogoteket. Hon är en RYT500+ utbildad i Hatha, Yin, Meditation, Vinyasa,  Ashtanga Vinyasa, Gravidyoga samt Yoga Nidra med ca 2500 undervisade timmar i bagaget. Hon är även specialiserade inom området mindfulness och erbjuder workshops som mindfulnessinstruktör.


Hennes stil genomsyras mestadels av hatha/vinyasayoga men framförallt av mängder med kärlek och acceptans. Hon gillar att synkronisera rörelse med andetag och väver in så väl pranyama (andningsövningar) som meditation i alla sina klasser. 


Förutom schemalagda klasser erbjuder Evelina privatlektioner, arrangerar och håller i retreats och är van att hålla klass inför större grupper, såsom företagsevenemang och liknande. Evelinas varma och fina sätt går ingen obemärkt förbi. Att landa en stund på mattan med Evelina är sällan något du ångrar.


Yogoteket finns på facebook ⇾ här

Och på Instagram här  ⇾ här 

Evelina finns på Instagram ⇾ här

evelina@yogoteket.se

Josefine Pekkala Yogalärare Yogoteket Yogastudio Yoga i Örebro

Jenny Geffen


Jenny har både yrkesmässig och privat erfarenhet av ohälsa och har använt sig av yogan terapeutiskt i många år. Yogans olika tekniker är ett fantastiskt sätt att hantera livets utmaningar för balans i kropp och sinne. Yoga för henne är medicin, liv, återhämtning och källa till kraft!

I hennes pass fokuserar hon på stillhet, acceptans och upplevelsen av hur yogan känns i just din kropp och ditt sinne. Jenny inspireras av ayurvedisk filosofi, naturens element och av våra chakrans betydelse för energi och flöde i våra kroppar.


Hennes lugna och inkännande yoga passar särskilt dig med kronisk smärta, ångest, depression, stress eller hormonell obalans som PMS, PMDS, endometrios. Men även du som önskar fördjupa dina yogiska kunskaper eller bara vill pusta ut på mattan en stund är hjärtligt välkommen!Jenny finns på Instagram ⇾  här

jenny.geffen65@gmail.com


Karin Åqvist Yogalärare Yogoteket Yogastudio Yoga i Örebro

Ylva Wall


Ylva har så länge hon kan minnas haft ett intresse för träning och hälsa. Ylva har instruerat gruppträning av flera varianter. Allt från Afrodans till vattengympa sedan 2003. Yogan kom in i hennes liv på riktigt 2014 och har sedan dess utvecklats till en livsstil. Ylva är utbildad yogainstruktör och lymfogainstruktör men anser att man aldrig blir fullärd, och under hösten så bygger hon på kunskaperna hos Global yoga med kursen yoga in life hos Globalyoga för att bredda kompetensen gällande de mentala delarna inom yogan.


Ylva är sjuksköterska och hälsoutvecklare och har sedan 2014 arbetat med individer som drabbats av utmattning och psykisk ohälsa. Det genomsyrar hennes klasser då hon vet vikten av att skapa utrymmet för återhämtning. Yoga är ett underbart sätt att stänga av autopiloten en stund och få komma ut ur huvudet och tillåtas vara i hela kroppen. Här och nu.


Du kan följa Ylva på Instagram här  ⇾ här 

wowlistic.sweden@gmail.com

Åsa Rönnmark-Jacobsson Yogalärare Yogoteket Yogastudio Yoga i Örebro

Caroline Högrud


 Caroline har alltid tyckt väldigt mycket om yoga och för några år sedan växte intresset till en passionen där även meditation och medveten andning är en stor del. Hon kände att hon ville lära sig mer och även dela med sig till andra. Caroline utbildade sig därför till yogalärare vid Globalyoga som är yogaform anpassad för 2000-talets människa och en mix av olika yogastilar.


På Carolines yogapass får man ta del av flera olika musikstilar genom flöden och olika positioner med målet att få landa på mattan i acceptans och utan krav på prestation. Yoga för Caroline är att föra samman kropp och sinne med fysiska utmaningar som varvas med mentala intentioner. Hon tror på att yoga är för alla och ser det som en fantastisk möjlighet att få dela med sig av det som hon själv brinner för.


Du kan följa Caroline på Instagram här  ⇾ här 

jagandasyoga@gmail.com

Vanina Suavet Hansson Yogalärare Yogoteket Yogastudio Yoga i Örebro

Malin Eriksson


Malin startade sin yogaresa 2003 och har sedan dess praktiserat med olika lärare inom Ashtanga från hela världen. Just nu är hon i slutfas av sin lärlingsutbildning på Yogalife. Malin har även fördjupat sina studier i anatomi, träningslära och fysiologi på universitet. Malin har också ett stort intresse för styrketräning och kombinerar sin egen praktik med crossfit.


Det som fick Malin att fastna för yogan var att det tydligt blev mycket mer stilla i tankarna. Denna stillhet vill Malin dela, en plats där närvaron i nuet ökar och vi lyssnar in till svaren på livets alla frågor som redan finns inom oss.


Med Malin kan du praktisera ashtangayoga vars positioner är väldigt kraftfulla med mer inslag av styrka. Positionerna går att anpassa efter egen nivå. Malin vill inspirera till en bra balans mellan inlyssnande, stillhet och strävan mot att utvecklas.


Malin finns på instagram här

malin.eriksson1114@outlook.com

Evelina Gunnarsson Yogalärare Yogoteket Yogastudio Yoga i Örebro

Josefine Pekkala


Josefine är en varm och inkännande yogalärare som i sina klasser inkluderar hela människan: spirituellt, mentalt och kroppsligt. Det yogiska synsättet är en grundsten i hennes liv tillsammans med kärleken för djur och natur. Josefine har god erfarenhet och kunskap kring utmattning, depression och ångesttillstånd vilket hon gärna integrerar i sin yoga - för vila och rörelse i en trygg grund och utforskande lekfullhet till livet. Yoga med Josefine ska inte göra ont och du är alltid välkommen så som du är!


Josefine undervisar i kundalini- och medicinsk  yoga med ljudhealing, workshops och erbjuder individuella sessioner på Yogoteket i samtal och holistisk läkning (du kan läsa mer om och boka session på hennes hemsida).


Utbildning:

RYT 200H Kundalini- och medicinsk yoga med ljudhealing

Lärarutbildning 210 HP


Du hittar Josefine på Instagram här

och på Facebook  ⇾ här

www.josefinekundalini.se

yoga@josefinekundalini.se

Jenny Geffen Yogalärare Yogoteket Yogastudio Yoga i Örebro

Karin Åqvist


Karin har dansat sedan barnsben, år 2012 gick hon på dansskola i New York och upptäckte lugnet i yogan. Det blev starten på hennes resa som yogalärare. Året efter gick Karin yogalärarutbildning via globalyoga med fördjupningar inom anatomi och assistering, inversions och handstående.


På Karins Happy Sunday klass hittar du egenskapade yogasekvenser där du andetaget bestämmer taken för din rörelse. För att skapa den bästa möjligheten att vara i nuet och skapa känslan av flow har Karin en klass som behålls vid tre tillfällen innan sekvenserna och temat byts ut.


Yogans filosofi väver hon in på ett vardagligt och lättillgängligt sätt.Karin har också fördjupat sig i inverstions, alltså att vara upp och ned. Om du är intresserad av att praktisera handstående, huvudstående eller underarmsstående kan du hålla utkik efter workshops eller skicka en förfrågan om privatlektion. Karins Happy Sunday klasser startade 2013, klassen är fullbokad men det är absolut en idé att hålla utkik efter dropin om du vill testa. 


Du bokar din plats hos Karin via mail till info@yogoteket.se

Ylva Wall Yogalärare Yogoteket Yogastudio Yoga i Örebro

Åsa Rönnmark-Jacobsson


Åsa har yogat i över 20 år. Hon är registrerad yogalärare och utbildad i yogaterapi, klassisk yoga, yin yoga kopplat till kvinnohälsa och barnyoga. Precis som ordet Yoga på sanskrit betyder förening så innebär yogan att komma hem för henne. Allt faller på plats och sådant som snurrar inombords och runtomkring landar där det ska.


Som yogini i en modern värld tar hon med sig yogan utanför mattan och praktiserar i vardagen genom karmayoga och pranayama när helst hon kommer åt. Begreppet tid är ett flytande fenomen för Åsa och hon älskar att förlora sig i det tidlösa med att rulla ut mattan, tona in och låta asanas komma till henne. Hoppas vi ses på mattan framöver! Namaste


Åsa finns på instagram här

och på Facebook här

Caroline Högrud Yogalärare Yogoteket Yogastudio Yoga i Örebro

 Cornelia Savva


För Cornelia är yogan en del av livet, tid för närvaro, att både landa i och komma i djupare kontakt med sitt inre och ner i kroppen, men också ett verktyg till att bl a. röra känslor genom kroppen. Hennes klasser kombineras ofta med pranayama (andningstekniker) och meditation. Något som är viktigt för henne är det tillåtande i yogan, ett tryggt space bland andra, där du framför allt möter dig själv, kravlöst, men också i gemenskap med övriga i rummet.


Cornelia är certifierad RYT 500h i Ashtanga vinyasa och hatha, i Rishikesh, Indien. Utbildningar hon genomfört sträcker sig inom fler fält, med över fem år yrkesutbildning i dans, transformerande ledarskap, mindfulness, och inom ekologi.Cornelia finns på instagram här

och på Facebook här

cornelia.yogadans@gmail.com

Vanina Suavet Hansson Yogalärare Yogoteket Yogastudio Yoga i Örebro
Vanina Suavet Hansson Yogalärare Yogoteket Yogastudio Yoga i Örebro

Sofia Rönquist


Sofia har de senaste åren dedikerat sig till yogapraktiken där hon upptäckt vilket kraftfullt verktyg det är för kropp och själ. De senaste två åren har hon rest runt i bla Indien och Thailand och haft privilegiet att praktiserat med ett flertal erfarna yogalärare. Hon vill nu dela med sig av dessa kunskaper till så många hon bara kan.


Med en bakgrund inom Vinyasa, Ashtanga och Hatha yoga strävar Sofia efter att skapa ett flöde i sina klasser som harmoniserar med andetaget. Samtidigt som hon ger utrymme för varje individ att utforska sin egen unika resa på yogamattan.


Det är viktigt för Sofia att betona att alla är välkomna, oavsett erfarenhetsnivå eller kroppstyp. Hennes önskan är att erbjuda en trygg och stödjande miljö därhennes elever kan utforska sina gränser och upptäcka nya nivåer av styrka och flexibilitet, både fysiskt och mentalt. Sofia är RYT200 Vinyasa & Hatha samt RYT300 Ashtanga & Hatha.


Sofia finns på instagram här

ronquistsofia@gmail.com


Namaste!Yogoteket Yogastudio är en yogastudio med flera verksamma yogalärare där alla yogalärare

verkar som egna företagare och sköter sina anmälningar, betalningar och information.

Studion drivs under förutsättning och med syfte att flera yogalärare ska kunna göra yogan till en

större del av sitt liv.


Studion ägs av Yogoteket Yogastudio AB med Evelina Gunnarsson som ensam aktieägare och VD.

Självklart vill vi att fler personer ska yoga och vi hoppas att med vår bredd av yogalärare och

yogastilar ska du hitta något som passar just dig och din längtan efter yoga. 


Studion ligger på Längbrotorg 10 i Örebro. Det finns två entreér varav den på sidan vid

lastkajen kommer användas när klass pågår. 
Detta gäller hos oss på Yogoteket YogastudioFör att boka drop-in besök vår bokning. Betalning sker till den lärare som håller klassen.

Studion öppnar cirka 15 minuter innan klassen startar. 

Under klass låser vi entreén, lämna gärna dina väska och dylikt utanför shalan.

Studion städas konternuerligt. Tillsammans hjälps vi åt att hålla den ren och fin. 


Alla lärare representerar sig själva och Yogoteket när hen verkar i studion. Gott uppförande, alla människors lika värde samt förståelse och acceptans är en självklarhet. På Yogoteket utgår vi ifrån att alla människor menar och vill väl.  Tack för att du fortsätter komma till oss,

så vi kan fortsätta finnas för dig och andra. 


Namaste!