Örebro Yogafestival 2023

Örebro Yogafestiva

ÄNTLIGEN!


Lördag den 17 juni välkomnar vi 250 personer till Scenit Kulturhus i Örebro för en heldag med massor av yoga, gemenskap och sköna energier. 15 yogalärare erbjuder totalt 15 klasser i tre olika salar parallellt från kl. 09.00 på morgonen till kl. 17.00 på eftermiddagen. I pauserna kan man unna sig en god rawfika, kombucha eller lättare sallad i cafét. Du har också möjligheten att mingla med andra yogisar eller ta dig en titt i vår yogashop som under dagens finns på plats med sköna festivalpriser. Vi är enormt stolta att erbjuda en hel dag med yoga och sessioner likt det godaste smörgårdsbord du kan tänka dig. Kom och flowa, landa i meditationer, mjukna i yin, vänd världen upp och ner för en stund, upplev trumresor eller lär dig mer om kopplingen mellan yoga och ayurveda. Totalt kan du gå på fem klasser under dagen och du väljer själv vilka du vill gå på. Den här dagen kommer osa kärlek och gemenskap på så många sätt, och precis alla som vill är välkomna, nyfiken som erfaren. 
‿︵‿︵‿︵
FÖRBOKA DIN LUNCH

NYHET 2023

För att kunna garantera lunch till er som önskar köpa det under dagen har vi i år valt att ta emot förbokningar på detta. Du kan läsa mer om menyn och hur du förbokar dig en lunch här:

MENY & BOKNING

Sista dag att skicka in din förbokning är söndag den 11 juni.

Fiket kommer ha enstaka lunch att köpa utan förbeställning, men för att vara säker på att du får mat behöver du förboka.Kaffe, te, kombucha, bakverk och annat gott köper du som vanligt på plats under dagen.

Vi ser fram emot att träffa er på Örebro Yogafestival den 17 juni.
Välkomna upp till plan 3 och fiket!


/Joline, Celestine & Leia
‿︵‿︵‿︵

SWOP SHOP

NYHET 2023


På plats under dagen finns en Swop Shop med yogakläder som söker nya ägare och kroppar. Har du något du vill skicka vidare ta gärna med det, men man får givetvis fynda från swop shopen utan att ha något med sig. En cirkulär värld är en bättre värld, låt oss skapa en bättre framtid genom att inte bara handla nytt alltid.


Varmt välkommen att swoppa i vår Swop shop som finns i vår ordinarie yoga shop på plan 2.
‿︵‿︵‿︵
DROPIN


Du kan nu boka in dig på enstaka klasser på festivalen. En biljett kostar 250:- och gäller enbart i mån av plats. Du bokar dig en plats via formuläret som du hittar härÖrebro Yogafestival 2023
Örebro Yogafestival 2023 Schema

Örebro Yogafestival Love Revolution 18 juni 2022

BRA ATT VETA


• Efter anmälan skickas du en faktura, på den ser du vilka klasser du bokat. Inget annat bekräftelsemejl skickas ut.


• De olika salarna rymmer olika många deltagare. När en sal är full är den klassen inte längre bokningsbar, med andra ord är det först till kvarn som gäller. Det går toppen att byta bokad klass, detta såklart i mån av plats, mejlar i så fall till info@yogoteket.se


• Du som deltagare tar själv med yogamatta, filt och annat du kan tänkas vilja använda under dagen.


• Det är helt okej att ta med matsäck, snacks och annat man vill förtära. Under dagen finns även ett café i lokalen att handla från och hänga i. Nytt för i år är att du kan förbeställa din lunch. Mer info om förbeställning kommer snart.


• Drop-in platser släpps i mån av plats sista veckan. 


• Packa smart och lätt för tyvärr kan vi inte, av platsbrist, erbjuda omklädningsrum eller garderob. 


• De deltagare som vanligtvis yogar på Yogoteket kommer kunna hämta sina biljetter i studion veckorna innan. Andra hämtar dem i entrén på morgonen den 17 juni.

Örebro Yogafestival 2023 Bokningsvillkor

KLASSBESKRIVNINGAR

9.00-10.00

Evelina Gunnarsson


Love & Honor Flow

A-salen


Låt oss landa, flowa, andas och njuta tillsammans en stund på yogamattan. Låt oss ta hand om oss själva, hedra våra kroppar, våra känslor och allt som vi är. Låt oss skratta, gråta, och mjukna tillsammans. Låt oss vibrera en stund med hjälp av yogans många fantastiska verktyg. Kom som du är och lämna förhoppningsvis lite lyckligare i själen. För Evelina är känslan alltid viktigare än den estetiska formen. Let’s Love & Honor ourselves, tillsammans, i en crazy kärleksbonanza!


Majja Lund &

Maria Svensson

Strong & Fly

B-salen


Med inspiration av yoga, akrobatik och Tauff leker vi oss igenom denna timme och som titeln utlovar kommer du få känna dig stark, cool och flygande! Majja och Maria utlovar både skratt- och svettgaranti. HELA Hållbar Hälsa är deras hobbyföretag med vilket de erbjuder träningsevent av olika slag, alltid med rörelseglädjen i fokus. För mer info se www.helahalsa.wordpress.com


Anette Book &

Daniel Edström

Ashtanga Yoga

Foajen


Ashtangayoga är en kraftfull yoga där andning och rörelse är synkroniserat i en bestämd följd för att skapa ett flöde där både kropp och medvetandet är delaktig. Klassen leds av Anette Book och Daniel Edström som båda har lång erfarenhet av att praktisera Ashtanga yoga. Tillsammans driver de yogastudion 'Ashtanga Yoga Karlskoga'. Alla är välkomna på denna klass, oavsett tidigare erfarenhet av Ashtanga som yogaform.

10.30-11.45

Ulrica Norberg


Chakra Flow

A-salen


Här får allt mötas. Kropp och själ, sinne och andetag, energi med fysik, flöde med stillhet, muskulär kraft med organisk kraft. Det inre med det yttre, då och nu, här med där. Genom sköna sekvenser guidar Ulrica oss mot djupare kontakt med kroppen, mindre stress i sinnet och mot ljuset av vår inre potential. Inte att missa. Ulrica är en välrenommerad lärare och har utbildat många av de främsta yogalärarna i Skandinavien. 2015 initierades hon till yogiraj, vilket är den mest anrika titel du kan få som yogi.

Veronica 'Vevve' Jäderlund


Följ din rytm, lär känna din kraft

B-salen


Hur vill du röra dig, just nu?

I den här klassen får du utforska olika flöden för att jämföra och känna skillnad.


Kallar stadigheten dig? Eller det långsamma inkännande flödet? Eller vill du byta övergång med varje andetag? Vi bygger ihop en sekvens som vi upprepar, och du har möjlighet att anpassa det och utveckla precis som du vill - här uppmuntras du att inte göra som fröken säger! Kom till mattan, känn in och gör din grej.


Karin Åqvist


Upside Down Flow

Foajen


Varmt välkommen på en klass där vi utforskar handstående, underarmsstående och huvudstående för att det är kul! Våga testa, ramla, vara operfekt, prestigelös och testa igen samtidigt som du får med dig tekniker för att fortsätta träna själv.

Klassen riktar sig mot dig som hjulat som barn, drömt om att stå på huvudet med aldrig vågat testa och du som samlar på olika perspektiv och tips. Det viktigaste är att du gör det du gör bekväm med och att du har en härlig stund!

12.00-13.00

Åsa Rönnmark Jacobsson


Glow with the Flow

A-salen


Glow with the flow är en free spirit vinyasaklass som handlar om att hitta hem och finna din inre guru. Klassen fokuserar på frihet, ljus och högre medvetenhet genom asanas som aktiverar framförallt sahasrara chakra, kronchakrat. Bakåtböjningar och inversioner kommer att ge alla deltagare ett glow inifrån och ut. Klassen är extra hjälpsam för att yogaterpeutiskt bearbeta sorg, rädsla och hinder i livet. Åsa är RYT yogalärare och yogaterapeut och har utbildning inom kinesisk medicin kopplat till kvinnohälsa.

Veronica 'Vevve' Jäderlund


Din kropp, din linjering, din yoga

B-salen


Har du någonsin känt att du inte förstår en instruktion? Hur mycket du än försöker kan du inte få kroppen och göra "som det ser ut på bilderna".

Det är för att vi inte ska, eller kan, göra positionerna likadant.

I den här tekniska klassen varvar vi teori och praktik. Du får lära dig om hur olika vår kroppar ser ut, varför du aldrig mer behöver stå med fötterna ihop i bergets position och hur du kan göra så att din yoga handlar om hur det känns för dig. Inte om hur det ser ut.Josefine PekkalaKundalini Release

Foajen


När senast lät du intellektet med sina invanda mönster få släppa taget en stund och bjuda in till din inre rytm, kroppsuttryck och inkännande rörelser? Välkommen till en prestationsfri och kraftfull klass där fokus vilar på utforskande release. Här får du möjlighet att uppleva dig själv genom guidning i frigörande yoga i samklang – asanas, andetag, shaking, dans och vila. Klassen välkomnar ny som van i yoga och du gör som alltid det du själv känner dig bekväm med! Ta gärna med vattenflaska med lock/kork. Varmt välkommen att uppleva friheten och kraften i att yoga tillsammans!14.00-15.00

Sara Linkilä


Shamansk trumresa

med shaking

A-salen


I den här klassen får du följa den shamanska trummans ljud ner i en djup meditation. Sara Linkilä, Naturprästinna och yogalärare, kommer mjukt guida dig in i denna uråldriga metod för att hämta hem budskap och visdom. Den här resan kommer ta dig till den Undre Världen även kallad Underjorden och ditt undermedvetna. Där kommer du få möta några av de fornnordiska Gudinnorna. Hos Gudinnorna kommer du få hämta hem vägledning och budskap för där du befinner dig i livet. En trumresa kan för många vara en kraftfull upplevelse och du lämnas utrymme att mjukt komma tillbaka och reflektera över din resa.


Ulrica Norberg


Breathe your yin


B-salenMjuk, inkännande yinyogaklass där sekvenseringen fokuserar på att mjuka upp stelheter och spänningar i sinne, själ och kroppsliga vävnader. En ljuvlig stund till mötes där du kommer in i djupare närvaro och känsla av ro. Vackrare än så blir det knappt.


Michaela Hedlud


Ayurveda & Yoga


Foajen

 

Upplev hur den uråldriga visdomen i ayurveda hänger ihop med yogan. Få djupare förståelse för dig själv, din omgivning och hur du med enkelhet kan skapa balans i ditt liv. Välkommen på en resa inåt, hem till dig själv. Vi varvar praktiska övningar med teori, ta gärna med papper & penna. Michaela är utbildad ayurvedisk hälsovägledare och håller även i grundutbildningen, steg 1-3 i ayurveda. I hennes egna sökande och nyfikenhet hittade hon hem i ayurvedan. Hennes Dharma är att sprida hopp, genom att ge verktyg till läkning och mod att våga följa din egen sanning.


15.30-17.00

Heidi Lindman 


Gongbad & Sound Journey 

A-salen


Mitt vaggande ljudbad är inspirerad av Nordiska mytomspunna ljudlandskap. Du får vila bekvämt och ta emot frekvenser som omfamnar dig och vibrerar balanserande i kroppens alla celler. Du kommer känna dig mjukt hållen av ljudet från bla Gong, kristallskålar, Kantele och trumma, som hjälper dig att komma ner i varv, från det aktiva till vila i parasympatiska nervsystemet, där läkning och återhämtning sker. Ta gärna med dig en filt och kudde. Heidi Lindman är finlandssvensk bosatt i Nora. Certifierad i Sound Healing, Yoga och Reiki.

Karin Ek Christiansen


Slow down Yin 

B-salen


På denna klass hämtar vi tillbaka balans och stannar i hjärtat. Yin är motsatsen till Yang och under denna timme hylla vi stillheten i kroppen och låta bindväven få mjuka ihop med andetaget. När kroppen mjuknar och slappnar av följer sinnet efter. Denna klass kommer erbjuda dig en möjlighet att sakta ner, slappna av och hitta din inre balans. Vi kommer möta oss själva på mattan med lugn andning och fokus på mjuka balanserande yin positioner.


Peter Sjöstedt


En tillåtande meditation

Foajen


"Listen to yourself, and hear the answer"

En meditation, för att få ett mer tillåtande liv. Vi börjar med slappna av efter dagen, för att sedan gå vidare in i andningsövningar och sen gå in i den tillåtande meditationen. Vi avlutar med djupavslappning, yoga nidra. Dhyāna är sanskrit för meditation och meditation är en av yogans åtta vägar. Kursledare är Peter Sjöstedt som för närvarande håller meditationskurs på Body & Mind i Örebro. www.indigoinmaking.se Varmt välkomna!

Varmt välkomna

Bilder från Örebro Yogafestival 2022


Foto: Bonja Foto

Vi ses på Scenit Kulturhus lördag den 17 juni!