Meditation & Mindfulness

Retreat på Solliden

dc

3-5 november 2023Yoga- och meditationsläraren Evelina Gunnasson bjuder in till en skön helg med fokus på meditation och mindfulness.


OBS! Det här retreatet är fullbokat, men det går toppen att mejla för önskan om att stå i kö. 


Cirka 15 minuter från Örebro city hittar ni, granne med sjön Lången, den vackra kursgården Solliden där vi tillsammans under en helg njuter av tystand, stillhet, sköna rörelser och djupdyker i mindfulness och meditation.


Förutom att lära sig mer om kraftfulla och återhämtande tekniker bjuds vi på vällagad, smakrik och KRAV-certifierad vegetarisk mat, möjlighet att basta, ta ett kallt bad, långa promenader och massor av tid till bara varande.


Incheckning sker fredag från 14.00 och avslutas söndag cirka 14.30.

Yoga Retreat ånnaboda örebro 12-14 maj 2023


MEDITATION, MINDFULNESS & YOGA


All praktik passar såväl nybörjare som lite mer vana utövare.  All meditation, mindfulness och yoga guidas av lärare Evelina Gunnarsson. 


Helgen består flera pass med mjuk yoga för att komma mer ner i kroppen, pranayama (andningstekniker) för ökad närvaro, mindfulnessövningar för ett klarare sinne och utforskande, fördjupning och praktik av flera olika meditationstekniker.


Det här är ett retreat för dig som vill vila, vara, ladda, lappa, laga och fördjupa din förståelse för dig själv och andra. Synliggöra och öka kontakten med dig själv och din inre potential. För dig som vill koppla upp dig själv mer mot just, dig själv.


Vi välkomnar dig som är nyfiken på mental återhämtning och själslig närvaro genom teknik, praktik och självreflektion.


Enklare yogamattor, filtar, bolster, klossar och ögonkuddar finns att låna. Ta gärna med egna saker om du har, en ullmatta kan vara härligt. Önskar du köpa en bättre yogamatta innan kontakta Evelina på info@yogoteket.se så kan hon ta med en från yogastudion inne i Örebro.


Yoga Retreat Ånnaboda Örebro 12-14 maj 2023


EN HELG FÖR ÖKAD NÄRVARO


Förutom yoga, mindfulness och meditation finns möjlighet till kalla bad i Lången, sköna promenader och bara varande. Ta med en god bok eller njut av den vackra miljön som kommer med platsen vi befinner oss på. Anläggningen har en bastu som du gärna får nyttja under helgen, så se till att packa badkläder och kanske en morgonrock. 


Schemat är luftigt och erbjuder mycket egentid vilket ger dig möjlighet att vila, vara och njuta ordentligt av ditt egna sällskap. 


Maten som serveras är vegetarisk, KRAV-märkt och ekologisk. Meddela gärna eventuella allergi och särksilda önskemål om kost vid bokning.

 

Yoga Retreat Ånnaboda Örebro 12-14 maj 2023


PROGRAM

(Med reservation för mindre förändringar)


Fredag
14.00 Incheckning

Fri tid, ex. landa, vila, promenera
16.30-18.00 Välkomstcirkel & praktik
19.00 Middag
20.30 Fri tid, ex. bastu & kallbada
God natt


Lördag
07.30-08.45 Praktik
09.00 Frukost i lugn & ro
Fri tid ex. promenad, läsa bok, ta en tupplur

11.00-12.30 Workshop - frivillig
13.00 Lunch
Fri tid ex. promenad, läsa bok, ta en tupplur
15.00-16.30 Praktik

Fri tid ex. promenad, läsa bok, ta en tupplur
18.30 Middag
19.30 Fri tid, ex. bastu & kallbada
God natt


Söndag
07.30-08.45 Praktik
09.00 Frukost i lugn & ro
Fri tid ex. promenad, läsa bok, ta en tupplur
10.00 Utcheckning
12.15 Lunch
13.15-14.30 Avslutningscirkel & Praktik
Hemfärd

Yoga Retreat Ånnaboda Örebro 12-14 maj 2023
Yoga Retreat Ånnaboda Örebro 12-14 maj 2023


SOLLIDEN KURSGÅRD


Här på Sollidens kurs-och konferensgård kommer vi att göra allt för att ni ska trivas, äta gott och njuta av lugnet i våra moderna mötesrum.


Omtanke, kvalitet och ett rättvise- och miljöperspektiv genomsyrar allt vi gör, vårt mål är att handla mer lokalproducerade produkter. Som matgäst och kund på Solliden är du garanterad att vi använder bra råvaror. Vårmatfilosofi byggerpå vällagad, hälsosam och miljömedveten matlagning. Våra kockar använder i hög grad KRAV-märkta och ekologiska varor.


Sollidens stora trädgård och sjötomt med egen brygga lämpar sig för många sorters aktiviteter. Den stora uteplatsen framför Villan är ett härligt ställe för avkoppling och avspända samtal. I sutterängplan på sidobyggnaden Lången finns en bastu, med omklädningsrum och relaxrum.


Solliden ligger enbart  bara 13 km från centrala Örebro och ägs och drivs av Svenska kyrkan. 


Besök https://www.svenskakyrkan.se/orebro/solliden för mer info samt vägbeskrivning.


DET HÄR INGÅR


> Två nätter logi i enkelrum hos Solliden Kursgård 3-5 november 2023.


> Frukostbuffé  varje dag.


> Två gemensamma middagar och lunch ink alkoholfri måltidsdryck. Övrig dryck finns att beställa bekostas av deltagaren själv.


>Té- och kaffebuffé med nyttigare tilltugg.


> Morgonpraktik x 2


> Eftermiddagspraktik x 2


> Frivillig föreläsning/workshop


> Välkomstcirkel samt avslutningscermoni


> Mycket egentid för ex. promenader, löpning, läsning, bastu, kalla bad etcPRIS:


Enkelrum + Alla måltider + All praktik, workshop & övriga aktiviteter
Totalt 4890:- / person inkl. moms


Önskas delbetalning?  Det löser vi! Meddela oss vid bokning. 

Yoga Retreat Ånnaboda Örebro 12-14 maj 2023
Yoga Retreat Ånnaboda Örebro 12-14 maj 2023
Yoga Retreat Ånnaboda Örebro 12-14 maj 2023


OM EVELINA GUNNARSSON


Evelina jobbar som yogalärare på heltid och driver till vardags yogastudion Yogoteket i Örebro. Hennes stil genomsyras mestadels av hatha/vinyasayoga men framförallt av mängder med kärlek och acceptans. Hon gillar att synkronisera rörelse med andetag och väver in så väl pranayama som meditation i alla sina klasser. Evelina utbildar sig ständigt och brinner starkt för den kraft och effekt just meditation och mindfulness har på oss människor.


Förutom schemalagda klasser erbjuder Evelina privatlektioner, yoga reatreats och är van att hålla klass inför större grupper, såsom företagsevenemang och liknande. Evelinas varma och fina sätt går ingen obemärkt förbi. Att landa en stund på mattan med henne är sällan något du ångrar.


Är du nyfiken på Evelina? Du hittar henne på Instagram här.


Yoga Retreat Ånnaboda Örebro 12-14 maj 2023


BOKNING & BETALNING

samt övrig info...> Bokning sker via mejl till info@yogoteket.se 


> Faktura skickas via mejl cirka två månader innan retreatet med 10 dagars betalningsvillkor. Vill du delbetala, inga probleblem, meddela oss vid bokning. 


> Då vi under detta retreat jobbar med tredje part är bokningen bindande. Vi förhinder behöver avbokning av göras senast 30 dagar innan startdatum för återbetalning av hela summan. 


> Får du förhinder med kort varsel får du gärna överlåta din plats. Kontakta oss på info@yogoteket.se innan.


> Väg 50 mot Nora och Falun leder till Solliden från Örebro. En bit bortom vägbron över järnvägen är det dags att svänga vänster vid skylten Närkes Kil. På väg ned för backen syns sjön till vänster och Sollidens vita byggnader. Gratis parkering finns utanför entrén.


> Det går även bra att resa med buss till Solliden från Örebro, men du behöver i så fall vara beredd på en promenad den sista biten fram till gården (700 m). Du åker med nuss 302 som går mellan Örebro och Nora eller buss 303 som går mellan Örebro och Lindesberg. Hållplatsen närmast Solliden heter Katrinelundsvägen. Från Örebro tar bussresan ca 20 minuter.


> Anläggningen kan komma att ta emot fler gäster än oss under vårt besök.


> Tveka inte att höra av dig om du har några frågor.Vi ses på Solliden!

 

Namaste,

Evelina