Vanliga frågor och svar


Jag vill börja yoga, men jag vet inte vad jag börja med?

Svar: 

Till oss på Yogoteket är alla välkomna, oavsett tidigare erfarenhet av yoga, men många

vet inte vart de ska börja. Frågan du måste ställa dig själv är vad du behöver och längtar efter? Är det mer lugn och stillhet är en yinyogaklass, Hatha Soft, Mindful Yoga eller kanske Kundaliniyoga det du behöver. Vill du däremot gå upp i tempo med mer fokus på styrka är Vinaysa, Hatha eller även Kundalini det som kan passa. Ett tips är att gå på drop-in först och testa lite olika innan du anmäler dig till en kurs. Här har vi kort försökt sammanfatta innehållet av de vanligaste yogaformerna.

Vad gäller på Yogoteket under Coronapandemin?

Svar: 

Givetvis följer vi de regler och riktlinjer som regeringen satt upp under rådande pandemi.

Vi har publicerat en lång text om vad som gäller när du yogar hos oss på Yogoteket, du kan läsa mer om det här.

Vad ska jag ha på mig när jag yogar?

Svar:

Mjuka, bekväma kläder är att föredra. Vi har ingen dresscode hos oss. Under många yogaformer är det fördelaktigt att yoga barfota, men det väljer du helt själv. Ta gärna med en varmare tröja och sockor till avslappningen.

Finns yogamatta, filt, yogablock och annat att låna?

Svar:

Ja, allt finns att låna. Har du en egen yogamatta får du självklart ta med och använda den. Mattrengöringen som finns i studion är till för alla.

Hur betalar jag för klassen, kursen, retreatet?

Svar:

Alla lärare på Yogoteket är egenföretagare och i de allra flesta fall betalar du direkt till den lärare som du yogar för. Läraren kommer kontakta dig innan eller direkt efter klass och berätta hur du gör.

Vi tar alla tar emot friskvårdspengar från Actiway och ePassi.

Kan jag byta om och duscha i studion?

Svar:

Det går mycket bra att byta om hos oss men tyvärr finns ingen dusch.

Hur långt innan jag ska jag vara på plats/logga in på Zoom?

Svar:

Ca 10 minuter innan både på Zoom och i studion. För att läraren ska hinna säkerhetsställa att du hör och ser bra online är det bra att vara i god tid. För att elever på klass innan dig ska hinna lämna studion kan vi inte garantera tillträde till shalan tidigare än 10 minuter innan start.

Om jag behöver avboka, vad gäller då?

Svar:

Här kan du läsa mer om våra betalnings- och bokningsvillkor.

Vad gäller om jag vill yoga hos er i höst?

Svar:

Förhoppningsvis kan vi under hösten 2021 återgå till ett mer normalt läge med fler elever på plats och i vissa fall utseluta Zoom helt. Exakt vad som gäller är precis som i alla andra fall oklart men prognosen ser god ut. Schemat för hösten finns nu uppe och klassbeskrivningar kommer uppdateras löpande. Vet du redan nu vilken specefik kurs du är intresserad av kontaktar du den läraren direkt för mer information. Vår målsättning är att fortsätta bedriva härlig och givande yoga i Örebro på ett så säkert sätt som möjligt. Varmt välkomna att yoga med oss på Yogoteket Yogastudio.

Har du ytterligare frågor som du inte fått svar på ovan? Mejla oss på info@yogoteket.seNamaste