COVID-19


Örebro den 7:e februari 2022


Från och med onsdag den 9/2 går alla våra kasser på plats i studion igen.
Örebro den 16:e augusti 2021


Vecka 33 startar vi höstterminen på plats i vår studio på Längbrotorg 10 i Örebro. Vi kommer tillsvidare enbart erbjuda yoga på plats i shalan och inte live via Zoom. Vi kommer till en början öppna upp för max nio elever. Det är givetvis fortsatt viktigt att vi enbart kommer till studion om vi är helt friska.

Varmt välkommen till en yogisk höst med oss på Yogoteket.

Örebro den 1:a juni 2021


Vad exakt som kommer gälla för vår verksamhet när yogaterminen hösten 2021 startar vet vi i dagsläget inte. Vår förhoppning är att kunna starta alla klasser enbart på plats i vår studio på Längbrotorg 10 i Örebro. Exakt vilka reskrektioner som gäller vid kursstart vecka 33 hoppas vi kunna informera våra deltagare i början av augusti. Givetvis kommer vi fortsätta bedriva en så smittskyddssäker verksamhet som möjligt och förhålla oss till de råd och riktlinjer som gäller då. Vi ser fram emot en mer normal höst och att äntligen kunna mötas på plats igen. Örebro den 4:e november 2020


Det är oerhört viktigt för oss att skapa de bästa tänkbara förutsättningar för en trygg och säker fortsatt yogapraktik hos oss på Yogoteket. Därför kommer en del klasser med ett begränsat antal deltagare ske på plats i shalan medan andra tillsvidare kommer ske fortsatt online. Vissa klasser kommer att genomföras med begränsat antal platser på plats samt erbjudas online. De klasser som är på plats erbjuder max 5 deltagare + yogaläraren istället för de 12 platser + yogaläraren som studion vanligtvis rymmer. Vår studio är 75 kvm2 stor och därför kan 6 personer totalt befinna sig i lokalen samtidigt. Vid entren till alla utrymmen finns en lapp där det står hur många som enligt pandemilagen får vistas där.


Trots de ekonomiska utmaningar det innebär behöver vi givetvis anpassa vår verksamhet på flera olika sätt. För att inte tvingas stänga och kunna hålla nere priset på våra kurser är dessa anpassningar nödvändiga. Vår målsättning är att alla klasser, så fort det på ett säkert sätt går, ska ske på plats i studion på Längbrotorg igen.Vad som gäller respektive klass hittar du här.Precis som resten av samhället behöver vi hitta ett sätt där vi kan fortsätta arbeta med psykisk och fysisk hälsa på ett så smittskyddssäkert sätt som möjligt. 


Nedan följer de viktiga riktlinjer för de som under våren kommer besöka vår fysiska shala, läs dem gärna.
Detta gäller när du kommer och yogar hos ossFör att vår verksamhet ska ha möjlighet att fortsätta finnas till vill vi förstärka och förtydliga de riktlinjer och förhållningssätt som vi satte upp redan under våren 2020 och för att vi alla ska känna oss trygga med att fortsätta yoga är det viktigt att vi hjälps åt att efterfölja dem.


Vi utgår ifrån Folkhälsomyndighetens riktlinjer och uppdaterar oss löpande om vad som gäller för just vår verksamhet, och som läget är nu kan vi med vissa åtgärder bedriva verksamhet på plats i studion.


Idag vet vi, och det finns många studier på, att träning så som yoga och meditation stärker vårt immunförsvar och hjälper oss att må både fysisk och psykiskt bättre. Vi blir mer motståndskraftiga mot yttre påverkan och lever ett mer balanserat, hållbart liv.På Yogoteket gör vi vårt bästa för att fortsätta skapa förutsättningar för att bibehålla god fysisk och psykisk hälsa på ett så smittskyddssäkert sätt som möjligt och därför har vi satt upp följande hållpunkter:

 - Vi stannar hemma om vi har någon form av symtom oavsett om det är COVID-19 eller förkylning. Du kan avboka din plats i bokningssystemet och det finns flera möjligheter att ta igen missat tillfälle på. Mejla din yogalärare om du är osäker på hur. 


- Vi har anpassat antalet möjliga platser i shalan enligt rådande lag och restriktioner.


- Tvättar alltid händerna innan och efter du kommer in i studion. Det finns flera tvättstationer. Endast pappershanddukar används för att torka händerna. Använd gärna handsprit.


- Placera gärna din matta enligt markeringar i golvet


- Vi kommer vädra shalan ofta och mycket. Vi hoppas du har överseende med att det till en början kan vara lite kallt under klass. Ta med en extra varm tröja. 


- Vi rekommenderar att ni tar med egen yogamatta och filt. Skulle ni inte ha möjlighet till det går det att låna.


- Att göra rent mattorna är viktigt innan och efter användning, har du egen matta är du varmt välkommen att använda vår rengöring.


- Du kan yoga mer avskilt i vår köks del eller lounge/väntrum. Säg till din yogalärare så gör vi det mysigt även i de utrymmena.


- Vi väntar utanför studion tills klassen innan kunnat lämna. Passa på att få lite frisk luft, kanske ta en kortare mjuk promenad så du inte fryser. Endast en person i taget får vistas i hallen.


- Vi fortsätter hålla avstånd även inne i shalan och inga fysiskt justeringar från yogalärare sker just nu.


- Vi är alla extra noga med att sitta sicksack på yogamattorna och i den mån det går röra oss i samma riktning.


- Vi gör inga kraftfulla pranayamas (andningsövningar) på klasserna. 


- Vi respektera avstånd mellan varandra i alla ytor i studion


- Vi städar regelbundet och desinficerar gemensamma kontaktytor så som lampknappar och dörrhandtag.


- Om en lärare upplever symptom stannar hen hemma. Vi kallar då in en ersättare skulle det inte vara möjlighet ställs klassen in. Ersättningstillfälle kommuniceras senare. Inställd klass kommuniceras via mejl.


- Lappar med antal personer per rum finns uppsatta vid ingången till respektive rum, vi är noga med att följa det. Mejla oss om du har några funderingar eller frågor; info@yogoteket.seNamaste!