COVID-19
Det är oerhört viktigt för oss att skapa de bästa tänkbara förutsättningar för en trygg och säker fortsatt

yogapraktik hos oss på Yogoteket. Därför kommer en del klasser med ett begränsat antal deltagare ske på plats i shalan medan andra tillsvidare kommer ske fortsatt online. Vissa klasser kommer att genomföras med begränsat antal platser på plats samt erbjudas online. De klasser som är på plats erbjuder max 6 deltagare + yogaläraren istället för de 12 platser + yogaläraren som studion vanligtvis rymmer.


Trots de ekonomiska utmaningar det innebär behöver vi givetvis anpassa vår verksamhet på flera olika sätt. För att inte tvingas stänga och kunna hålla nere priset på våra kurser är dessa anpassningar nödvändiga. Vår målsättning är att alla klasser, så fort det på ett säkert sätt går, ska ske på plats i studion på Längbrotorg igen.


Som yogastudio klassificeras vi varken som gym eller restaurang, men precis som resten av samhället behöver vi hitta ett sätt där vi kan forstätta arbeta med psykisk och fysisk hälsa på ett så smittskyddssäkert sätt som möjligt. 


Vad som gäller respektive klass hittar du här. Nedan följer de viktiga riktlinjer för de som under våren kommer besöka vår fysiska shala, läs dem gärna.Mejla oss om du har några funderingar eller frågor; info@yogoteket.seNamaste!
Detta gäller när du kommer och yogar hos ossFör att vår verksamhet ska ha möjlighet att fortsätta finnas till vill vi förstärka och förtydliga de riktlinjer och förhållningssätt som vi satte upp redan under våren 2020 och för att vi alla ska känna oss trygga med att fortsätta yoga är det viktigt att vi hjälps åt att efterfölja dem.


Vi utgår ifrån Folkhälsomyndighetens riktlinjer och uppdaterar oss löpande om vad som gäller för just vår verksamhet, och som läget är nu kan vi med vissa åtgärder bedriva verksamhet på plats i studion.


Idag vet vi, och det finns många studier på, att träning så som yoga och meditation stärker vårt immunförsvar och hjälper oss att må både fysisk och psykiskt bättre. Vi blir mer motståndskraftiga mot yttre påverkan och lever ett mer balanserat, hållbart liv.


På Yogoteket gör vi vårt bästa för att fortsätta skapa förutsättningar för att bibehålla god fysisk och psykisk hälsa på ett så smittskyddssäkert sätt som möjligt och därför har vi satt upp följande hållpunkter:

 1.  Vi stannar hemma om vi har någon form av symtom oavsett om det är COVID-19 eller förkylning. Du kan avboka din plats i bokningssystemet och det finns flera möjligheter att ta igen missat tillfälle på. Mejla din yogalärare om du är osäker på hur. 2. Vi har dragit ned antalet bokningar rejält i varje klass på plats.3.  Tvättar alltid händerna innan och efter du kommer in i studion. Det finns flera tvättstationer. Endast pappershanddukar används för att torka händerna. Använd gärna handsprit.4. Vi kommer vädra shalan ofta och mycket. Vi hoppas du har överseende med att det till en början kan vara lite kallt under klass. Ta med en extra varm tröja. 5. Vi rekommenderar att ni tar med egen matta och filt. Skulle ni inte ha möjlighet till det går det att låna.6.  Att göra rent mattorna är viktigt innan och efter användning, har du egen matta är du varmt välkommen att använda vår rengöring.7. Du kan yoga mer avskilt i vår köks del eller lounge/väntrum. Säg till din yogalärare så gör vi det mysigt även i de utrymmena.8. Vi väntar utanför studion tills klassen innan kunnat lämna. Passa på att få lite frisk luft, kanske ta en kortare mjuk promenad så du inte fryser. Vi hjälps åt att hålla avstånd i hallen. 9. Vi fortsätter hålla avstånd även inne i shalan och inga fysiskt justeringar från yogalärare sker just nu.10. Vi är alla extra noga med att sitta sicksack på yogamattorna och i den mån det går röra oss i samma riktning.11. Vi gör inga kraftfulla pranayamas (andningsövningar) på klasserna. 12. Vi respektera avstånd mellan varandra i alla ytor i studion13. Vi städar regelbundet och desinficerar gemensamma kontaktytor så som lampknappar och dörrhandtag.14. Om en lärare upplever symptom stannar hen hemma. Vi kallar då in en ersättare skulle det inte vara möjlighet ställs klassen in. Ersättningstillfälle kommuniceras senare. Inställd klass kommuniceras via mejl.
Och till dig som yogar med oss vill vi oxå säga..


Tusen tack för att du finns för oss, så att vi kan fortsätta finnas för dig och andra.

Tillsammans kommer vi ta oss igenom detta. Vi tar en dag i taget och gör vad vi kan med vad vi har. 


Det är viktigt för oss att du känner dig trygg med att komma till Yogoteket. För ytterligare frågor eller funderingar mejla info@yogoteket.se
Vi ses på mattan!